Zaterdag 5 mei Sokkenbreimachinetreffen

Zondag 6 mei 2018 Wol- en Garenmarkt


Home Wie komen er! Wat is er te doen! Agenda Info Standhouders

SPANNEND, LEUK EN LEERZAAM

Er is tijdens het WOLspektakel geen CAL maar wij laten u graag de mogelijkheden zien.


Als je haakt of breit heb je vast wel eens gehoord van een CAL. Maar wat is precies een CAL en waarom zou je eraan meedoen? CAL is de afkorting van een Crochet Along (voor de breiers onder ons is er ook de KAL oftewel Knit Along). Bij een CAL wordt er op een vast moment (bijvoorbeeld elke week of maand) een stukje patroon van een project via een website, blog of Facebook vrijgegeven. In het geval van een mystery CAL is niet alleen het patroon een verrassing maar ook hoe bijvoorbeeld de deken of omslagdoek eruit komt te zien als deze klaar is.


Redenen om mee te doen aan een CAL:

1. De lossen, vasten en stokjes voorbij

De allerbelangrijkste reden voor mij om mee te doen met CAL's is dat ik er veel van leer. Ik ben een beginnend haker en zonder de CAL projecten was ik niet snel voorbij de standaard haaksteken gekomen. Een CAL daagt je uit om nieuwe steken te leren. Er zijn CAL's waarbij de patronen worden ondersteund met filmpjes.

2. Ik zet een hulplijn in

Het fijne van met z'n allen aan hetzelfde haken is dat als je er niet uitkomt, dat je het in de groep gooit en altijd wel iemand een antwoord weet en je verder op weg helpt. En soms voorkomt het dat je een hulplijn nodig hebt omdat medehaaksters die al verder zijn aangeven waar het bij hun misging.

3. Vrienden voor het leven

Het meedoen aan een CAL heeft ook een sociaal aspect. Je praat online met medehaaksters die net zo BLIJ worden van haken als jij en dat motiveert en stimuleert. Tegenslagen en overwinningen worden gedeeld en meebeleefd.

4. Stok achter de deur

Als ik een deken uit een boek zou haken dan zou dat waarschijnlijk een project van minimaal een jaar worden, maar een CAL 'dwingt' me om bij te blijven en het project binnen een relatief korte tijd van begin tot eind te brengen.

5. Nog 4 nachtjes slapen...

Bij een CAL hoort het aftellen naar de nieuwe patronen. De spanning stijgt naarmate de dag van de nieuwe patronen dichterbij komt. De verrassing wat er deze week of maand gehaakt gaat worden. Of het moeilijk of makkelijk zal zijn.


CAL's die gepland staan voor 2016:

CAL en kal